Skip to content

Wie ben ik

Zelfportret
Pastel – 40×50 cm

Een mooi verjaardagscadeau

Het gebeurt niet veel dat er door je vrouw een ontmoeting met een oude liefde wordt geregeld.

Toch overkwam het mij, toen ik, na een blessure aan mijn schouder, moest stoppen met gitaarspelen en mijn vrouw mij op mijn verjaardag een cursus tekenen en schilderen cadeau gaf, met de mededeling: ‘Nu is het tijd om je oude liefde weer op te pakken’.

Dat was het mooiste verjaardagscadeau dat ze me ooit gegeven heeft.

De geboorte van een tekening

Het maken van een tekening begint bij mij altijd met het aanbrengen van gekleurde ‘vlekken’ op het papier of doek. De ‘vlekken’ krijgen steeds meer vorm en diepte door de toevoeging van nieuwe gekleurde vlekken en lijnen. Dat uit die vlekken en lijnen en kleuren uiteindelijk een mooi schilderij of tekening ontstaat doet me iedere keer weer versteld staan. Zo wordt een kunstwerk verwekt en uiteindelijk geboren. Dat is ook mijn drive om iedere keer weer aan een nieuwe conceptie te beginnen.

De geboorte van een tekening (met rechtsonder de originele foto)

Wie ben ik

Mijn naam is Wolter Jagt, geboren en getogen in Loenen aan de Vecht.

Als kind vond ik het al leuk om te tekenen. Thuis werd er veel getekend en op de middelbare school vond ik het één van de leukste vakken. Na mijn studie heb ik een jaar of 3 een avondcursus tekenen en schilderen gevolgd via het cursusproject in Loenen aan de Vecht.

Begin 2014 kreeg ik mijn verjaarscadeau en heb ik de draad (die dus een jaar of 30 was blijven liggen) weer opgepakt.

Omdat ik ook graag buiten de lessen om wilde gaan tekenen, heb ik een atelier ingericht aan de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht, waar ik me zo af en toe een paar uur terug kan trekken om lekker te schilderen. Als je een keer langs wil komen, ben je van harte welkom.

16 en 17 november 2019 is mijn atelier weer geopend. Je kunt dan van dichtbij bekijken wat ik, met name de afgelopen tijd, weer aan tekeningen en schilderijen geproduceerd heb. In totaal zullen er ongeveer 75 werken te zien zijn. Ik zou het heel leuk vinden als je langs komt. Er staat altijd wel een drankje voor je klaar. Het atelier is geopend van 11 tot 17 uur.

Tijdens open atelier 2018. Dankjewel voor de mooie foto Maarten (Bootsma)!

Tenslotte: Waarom de naam wbj-art? Ik signeer al mijn werk met WBJ, omdat mijn volledige naam Wolter Bartholomeus Jagt is.

Contact

wbj-art atelier

Wolter Jagt

Rijksstraatweg 107 A

3632 AB  Loenen aan de Vecht

wolter@wbj-art.nl

06-52088543

Lid van Global-art

Lid van Nationaal Atelier

Lid van de Nederlandse kunstkring https://www.nederlandsekunstkring.nl/

Volg mijn werk via facebook https://www.facebook.com/WBJ-art-2096926670587458/?ref=bookmarks

Volg mijn werk via pinterest https://nl.pinterest.com/wolterjagt/wbj-art/

Mijn atelier